Malzemeler
1 kilo süt
7 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
kayısı sos için
1 çay bardağı toz şeker1-1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım kg kayısı
Yapılışı
Yumuşak kayısıların çekirdeklerini çıkarıp blendırda püre haline getirin. Toz şekeri katın. Nişastayı yarım kahve fincanı suyla ezin. Kayısıların içerisine katın. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Kayısı sosu fazla sulu olmasın biraz katı olursa kalıptan çıkınca güzel görünür. Kayısı sosunu borcama yada porsiyonluk kaplara paylaştırın. Sütü, irmiği, toz şekeri muhallebi kıvamında pişirin kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuyan kayısı sosunun üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalıplardan çıkarın.
Çok şık bir tatlı olmuş..Kyısılı hiç denemedim,ama süper görünüyor..çok da lezzetlidir..eminim..ellerine sağlık.
YanıtlaSilevde bir sürü yumuşak eriğim var. ben de erik ile deneyeceğim bu tatlıyı. süper fikir verdin. tşk ederim.
YanıtlaSilBen kayısılı yapıyorum ve çok da güzel oluyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım nefis olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilyaptığınız her şeye hayranım doğrusu, o kadar güzel yemekleri muhteşem bir görsel sunum şölenine dönüştürmeniz ise takdire şayan, bu tarifleri hem yapan hemde paylaşan elleriniz dert görmesin :)
YanıtlaSilsevgiler...
http://makeuparfume.blogspot.com/
Canim ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSilminik sunumlar da çok iştah açıcı oluyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil