6 Ağustos 2012 Pazartesi

KAYISI SOSLU İRMİK TATLISI




Malzemeler
1 kilo süt
7 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
kayısı sos için
1 çay bardağı toz şeker
1-1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım kg kayısı
Yapılışı
Yumuşak kayısıların çekirdeklerini çıkarıp blendırda püre haline getirin. Toz şekeri katın. Nişastayı yarım kahve fincanı suyla ezin. Kayısıların içerisine katın. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Kayısı sosu fazla sulu olmasın biraz katı olursa kalıptan çıkınca güzel görünür. Kayısı sosunu borcama yada porsiyonluk kaplara paylaştırın. Sütü, irmiği, toz şekeri muhallebi kıvamında pişirin kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuyan kayısı sosunun üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalıplardan çıkarın.

7 yorum:

  1. Çok şık bir tatlı olmuş..Kyısılı hiç denemedim,ama süper görünüyor..çok da lezzetlidir..eminim..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. evde bir sürü yumuşak eriğim var. ben de erik ile deneyeceğim bu tatlıyı. süper fikir verdin. tşk ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ben kayısılı yapıyorum ve çok da güzel oluyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Canım nefis olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yaptığınız her şeye hayranım doğrusu, o kadar güzel yemekleri muhteşem bir görsel sunum şölenine dönüştürmeniz ise takdire şayan, bu tarifleri hem yapan hemde paylaşan elleriniz dert görmesin :)

    sevgiler...
    http://makeuparfume.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Canim ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. minik sunumlar da çok iştah açıcı oluyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil