Malzemeler
2 su bardağı yarma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber
1 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
Yarmaya tuz ve su ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassılaştırın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıvıyağ kızdırıp biber ve domates salçalarını kavurun, tuzu ve baharatları katın. 1-2 kez çevirin. Bulgur toplarını salçaya ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınan kısıra nar ekşisi, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katıp karıştırın.
Not: Bu tarif Malatya yöresinde yapılır.
Hayırlı Cumalar, ellerinize sağlık. Yarmanın ne olduğunu anlayamadım. (Aşure yaparken yarma buğday kullanıyoruz acama omu? Eğer o ise nasıl yoğuruluyor)
YanıtlaSilSaygılar..
Değişik, bunuda ilk defa duydum ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMalatya yöresinde kullanılan buğdayın öğütülmüş undan arıtılmamış hali. Yarma bulamayanlar köftelik bulgura un katarak hazırlayabilirler.
YanıtlaSilkısırın sosyetesini de ilk defa duyuyorum. ama fellah köftesine benziyor bir nevi
YanıtlaSililk defa duyuyorum bu kısırı ama güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBizim sarmısaklı köfteye benziyor.Ellerinize sağlık,çok nefis olur..
YanıtlaSil