Malzemeler
1 su bardağı nohut
yarım kuru soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
yarım tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4-6 yemek kaşığı un
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Nohutları haşlayıp süzün. Maydanoz, soğan, sarımsak, kişniş, nohut, pul biber, tuz ve kimyonu püre olana kadar mutfak robotunda çekin. Karışımı derin bir kaba alıp içerisine kabartma tozu ve unu ekleyip elinizle yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar un ilave ederek karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Cevizden biraz ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın.
ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
hayırlı cumalar...
tadını çok merak ettim..bi ara kesin deneyeceğim:))))ellerinize sğlık
YanıtlaSilfalafele bayılırım ama taze kişnişi nereden bulabiliriz ki?
YanıtlaSilBüyük marketlerden temin edebilirsiniz.
YanıtlaSilHarika görünüyor. Geçenlerde yedim falafeli ilk kez ve bayıldım. Hep görürdüm bloglarda ama hiç yanaşmazdım. Birgün ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.