23 Aralık 2012 Pazar
KURABİYE ÇANLARI
Malzemeler
150 gr oda ısısında margarin
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım limon kabuğu rendesi
4-5 damla vanilya aroması
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
renkli gıda boyaları
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp gıda boyasıyla renklendirin. Hamuru iki streç film arasında biraz unlayarak açın. Renkli hamurlardan üzerine küçük toplar yapıp rastgele atın ve merdaneyle üzerinden geçin. Çan kalıbıyla şekil çıkarın. Yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder