Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
tuz
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
aralarına sürmek için
150 gr margarin
açmak için
1 su bardağı nişasta
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurun. 1 su bardağı nişastaya 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. Hamurları oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Eritilmiş yağ gezdirip bohça gibi katlayın. İç malzemeden koyup ikiye katlayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın. Kalan yağı üzerlerine gezdirin. Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.
açma börek gibisi de yoktur hani:)
YanıtlaSilellerine sağlık..