Malzemeler
10 tane milföy hamuru
500 gr ıspanak
2-3 dal pazı yaprağı
yarım demet maydanoz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze kekik
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
yarım su bardağı haşlanmış mısır1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5-6 dilim pastırma
200 gr muratbey çerkez peyniri
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ispanak ve pazı yaprağını ekleyip kendi suyunda pişirip ocaktan alın. İnce doğradığınız maydanoz, taze nane, kekik, haşlanmış mısır ve baharatları katıp karıştırın. Pastırmayı ince doğrayıp ekleyin. Muratbey çerkez peynirini rendeleyip ıspanaklı harca ekleyin. Yumuşayan milföylerin ortasına harçtan koyup kenarlarını kapatıp birleştirin ortası açık kalsın. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirin.
ELİNE SAĞLIK CANIM KURU OLMUYORMU BÖYLE ORTASI AÇIK YA MERAK ETTİM
YanıtlaSilNefis olmus canim... Ellerine saglik...
YanıtlaSilYok hayır kesınlıkle kuru olmuyor, ıstedıgın malzemeyı koyabılırsın.
YanıtlaSil