Malzemeler
yarım kilo süt
4 çorba kaşığı irmik
yarım su bardağı toz şeker1 çorba kasesi siyah dut
1 çorba kasesi beyaz dut
Yapılışı
Orta büyüklükte bir kaseyi streç film ile kaplayın. Dutları beyaz ve siyah olarak yan yana dizin. Sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırın ve dutların üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Not: İsterseniz porsiyonluk küçük kaselerdede yapabilirsiniz.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu severek takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimle,
Süper görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilİrmik tatlısının çok değişik ve güzel sunumu olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSil
YanıtlaSilHemen geliyorummmmm..
yaşasın prenses de oldum :))))
Nunum ne zaman dutla ilgili bir tarif yapsam aklıma hep sen geliyorsun.
YanıtlaSil