yarım kilo asma yaprağı
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 tane soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet taze nane
Yapılışı
1/2 su bardağı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Pirinci, tuzu, karabiberi ve toz şekeri katıp 4-5 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Dereotu, taze nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp pirince ekleyin. Asma yapraklarını pirinçli harçla sarın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
İftarda olsa ne güzel yerdik:) Ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar..