Malzemeler
20 tane hazır baklava yufkası
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
için için
1 büyük çorba kasesi muratbey lor peyniri
yarım demet maydanoz
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörekotu, çekirdek
Yapılışı
Yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın. Baklava yufkasının bir tanesini tezgaha serin, üzerine fırçayla biraz sostan sürün, diğer 3 tane baklava yufkasınıda üst üste koyup aralarına sostan sürüp dört kat elde edin. Peynirli maydanozlu harcı karıştırıp yufkanın her yerine elinizle serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. 4 parçaya bölüp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer baklava yufkalarınada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu, çekirdek serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu baklava hamuru her derde ..Her modele giriyo..Böreğinizde süper olmuşş.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTaze nanemm naslsn hatrladn umarm...borek harika her zamnki gbi...sevgler
YanıtlaSil