Malzemeler
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
için için
1 kutu pasta kreması
1 kutu krema
1 çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı ahududu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Elenmiş unu ekleyip terkar çırpın. Karışımdan krema torbasına 3-4 yemek kaşığı koyup yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen fırın tepsisine yuvarlak benekler yapın. Kalan harca kakao ekleyip tekrar çırpın. Kakaolu karışımı tepsiye dökmeden önce, tepsiye sıkdığınız benekleri fırında 2 dakika tutun. Fırından alıp kakaolu kek karışımını tepsiye yayıp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine tekrar yağlı kağıt koyup, iki yağlı kağıt arasında keki rulo sarın. Üzerini bezle örtüp soğumasını bekleyin. Pasta kremasını kremayla çırpıp buzdolabında bekletin. Rulo kek soğuyunca yağlı kağıttan çıkarın. Kremaya damla çikolata ve ahududu katıp karıştırın. Rulo kekin üzerine kremayı yayıp terkar rulo sarın. Buzdolabında 1 gün bekletip servis yapın.
Not: Desenli bir rulo pasta yapacağınız zaman tepsiye sıktığınız beneği (veya başka bir şekli) fırında 2 dakika önceden tutarsanız, diğer kek harcını tepsideki beneğin üzerine döküp spatula ile yayarken alttaki benek şeklini hiç bozmamış oluyorsunuz.
ElleriniZe sağlık ne güzel olmuş :)
YanıtlaSilGerçekten harika görünüyor. Verdiğiniz püf noktası harika.
YanıtlaSilAysel