8 Kasım 2014 Cumartesi

LORLU BÖREK

 
 
Malzemeler
500 gr lor peyniri
2 tane yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı pulbiber, nane, köri
yufkaları ıslatmak için
1'er çay bardağı sıvıyağ ve su
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her
tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, pulbiber, nane ve köriyi
karıştırın. Bir adet kare yufkanın üzerine 1 tatlı kaşığı harçtan koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırın kabına yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder