200 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
için için
250 gr muratbey antep peyniri
üzeri için
haşhaş tohumu ve çörek otu
Yapılışı
Tereyağını elinizle iyice yoğurun. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip tekrar yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Hamurun bir tanesini unlayarak iyice açın. Yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. Şekilleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar ortasına bastırın. Ama yarım ay şeklinde kesin. Kesmediğiniz tarafa 15 dakika sıcak suda bekletip küçük parçalara kestiğiniz antep peynirini koyun. Diğer kısmı üzerine kapatın. Kalan diğer hamurada aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Saplarına haşhaş serpin. Çantanın düğmesi diye çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Harika bir fikir bu yaa..........
YanıtlaSil