7 Nisan 2015 Salı

MAYALI BALKABAKLI MİNİ TART

 
 
Malzemeler
2 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
karamelli balkabağı için
1 kg balkabağı
2,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
krem patiseri için
2,5 çay bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, toz şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak tereyağ parçalarını ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru merdane ile açıp, bardakla yuvarlaklar çıkarıp yağlanmış, unlanmış tekli tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla içlerine delikler açın. Kalan hamurları kapak yapmak için ayırın. Krema için süt, vanilya ve toz şekeri ısıtarak eritin. Karışım soğuyunca çırpılmış yumurtaları ekleyin.Nişastayı da ekleyerek kremayı pişirin ve soğutun. Balkabağı için, kabakları rendeleyip ikiye bölün. Bir tavada tereyağını ve toz şekeri karıştırmadan eritin, rendelediğiniz balkabaklarının yarısını karışıma ekleyin ve karamel oluşana kadar pişirin. Geri kalan balkabaklarını bir tencerede süt ile birlikte pişirin. Mikserle sütlü kabağı püre haline getirin ve bu püreyle krem patiseriyi karıştırın. Karışımı tekli tartların içine dökün ve üzerlerine karamelli balkabaklarından birer yemek kaşığı koyun. Kalan hamuru tekrar açıp bardakla yuvarlaklar çıkarın ve tartların üzerini örtün. Üzerinlerine yumurta sarısı sürüp. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz porsiyonluk değil, büyük bir tart kalıbındada pişirebilirsiniz.

1 yorum: