Malzemeler
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
10 tane milföy hamuru
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su
50 gr bitter çikolata
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin. Kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürün. Ayrı bir yerde kiraz ve toz şekeri kısık ateşte hafif sulanana kadar pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca bitter çikolatayı ufak parçalara kırıp ekleyin ve milföylere paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
10 tane milföy hamuru
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su
50 gr bitter çikolata
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin. Kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürün. Ayrı bir yerde kiraz ve toz şekeri kısık ateşte hafif sulanana kadar pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca bitter çikolatayı ufak parçalara kırıp ekleyin ve milföylere paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Elinize sağlık değişik lezzetli bir tatlı annneler gününüz kutlu olsun sevgiler
YanıtlaSil