Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz
şeker
2 kahve fincanı
un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı mısır
nişastası
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı
su
2 yemek kaşığı
sıvıyağ
ayrıca
2 paket kakaolu dondurma
2 su bardağı
sütüzeri için
1 paket beyaz çikolata
pembe renkli şeker
Yapılışı
Yumurtaları toz
şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kelepçeli
bir kalıba karışımı dökün. Fırında pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün.
2 paket toz dondurmayı süt ile çırpın. Yarısını kekin içine sürün. Diğer keki üzerine
kapatın. Kalan dondurmayla pastayı kaplayın. Üzerine beyaz çikolatayı rendeleyin ve pembe renkli şeker serpin. Buzluğa koyup 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15-20 dakika önce buzluktan çıkartın.
Yaz ayinda olsakda yesek. Elinize saglik.
YanıtlaSilGercekten yaz olsada soguk soguk yesek.
YanıtlaSilNeriman kayacan