1 Temmuz 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI DONDURMALI PASTA



Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
2 paket kakaolu dondurma
2 su bardağı süt
üzeri için
1 paket beyaz çikolata
pembe renkli şeker
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kelepçeli bir kalıba karışımı dökün. Fırında pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. 2 paket toz dondurmayı süt ile çırpın. Yarısını kekin içine sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan dondurmayla pastayı kaplayın. Üzerine beyaz çikolatayı rendeleyin ve pembe renkli şeker serpin. Buzluğa koyup 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15-20 dakika önce buzluktan çıkartın.

2 yorum:

  1. Yaz ayinda olsakda yesek. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Gercekten yaz olsada soguk soguk yesek.
    Neriman kayacan

    YanıtlaSil