19 Şubat 2016 Cuma

PATATESLİ RULOLAR



Malzemeler
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaşmaya
aldığı kadar un
2 çay kaşığı tuz
içi için
200 gr beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
çörekotu, susam
Yapılışı
Hamur için patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir kapta çatalla ezin. Ayrı bir kaba sıvıyağ, eritilmiş tereyağı, ılık sütte açtığınız mayayı ilave edip, karıştırın. Tuzunu ve patatesi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 1,5 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında ve yuvarlak açın. Açtığınız hamurdan üçgenler kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. İçi için beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgen kesilmiş hamurların uç kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Patatesli ruloları yağlanmış tepsiye yerleştirin ve 1 saat bu şekilde mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çöreotu serpip, önceden ısınmış fırında pişirin.

Soranlar için yazmak istedim.
Facebook hesabım var. 
Twiitter hesabım var ama aktif değilim, hatta kullanmıyorum.
Youtube 'da kanalım yok.
İnstagram hesabım yok.
Sadece tazenane blogu ve facebookta aktifim.
Blogdaki tarifler her zaman otomatik olarak yayınlanıyor. 

3 yorum:

  1. Tarif güzel. Facebookta sizi takipp ediyorum. İnstagramda olsa niye yok.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi biliyorum, yumuşacık oluyor hamuru. Patates hamuruna ayrı bir kıvam veriyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  3. Lezzetli görünüyorlar. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil