Malzemeler
1 kilo süt1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
süslemek için kiraz şekerlemesi,tarçın
Yapılışı
500 gr süte yarım bardak irmik ve yarım bardak toz şekeri karıştırın. İçine kakaoyuda ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Borcama döküp üzerine fındık serpin. Kalan malzemeyi beyaz muhallebi olarak pişirin. Kakaolu tatlının üzerine dökün. Süsleyip servis yapın.
TAZANANEM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.AĞZIMIN SUYU AKTI:))
YanıtlaSilselam canım..tatlı nefis görünüyor..eline saglık.sevgiler
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Görüntü enfes, eminim tadı da öyledir.
YanıtlaSilCanım Naneciğim tatlı enfes, harika olmuş ,bi tadına bakmak siterdim haketten...paçanga böreği ve nohutlu mantı da çok leziz görünüyorlar canım.ellerine sağlık.afiyet olsun sizlere.sevgilerimle...
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle..........
çok güzel süslemişsin canım..ellerine sağlık..harika bir görüntü oluşmuş..
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel görünüyor canım sevgiler
YanıtlaSilçok zarif olmuş,,,
YanıtlaSilsvglr iyi tatiller
cok guzel gorunuyor ,elinize saglik sevgiler
YanıtlaSilcanım nefis bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor..ama benim aklım mantılı çorbada kaldı..segiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güel görünüyor sevgiler
YanıtlaSiloyellerine sağlık arkadaşım çok da güzel sunmuşsun üzerini nasıl süsledin anlatırmısın.sevgiler canikom oy bayılırım ben bu tatlıya ben prenses tatlısı diyorum prenseslere layık.
YanıtlaSilİrmik tatlımın süslemesini anlatıyım MONA LİSA nın isteği üzerine. Tarçını bir tabağa döktüm bardağı içine batırıp tatlının üzerine şekil verdim. Kiraz şekerlemesi koydum ortalarına ve kiraz şekerlemelerinin etrafınada fındık serptim.
YanıtlaSilSevgilerimle TAZENANE