Malzemeler
20 adet kabak çiçeği
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
tuz,nane,kimyon,tarçın,yenibahar
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavurun.Pirinci ekleyip bir iki kez çevirin. Salçasını ekleyip kavurun. Dolmalık üzümleri katıp 1 su bardağı sıcak suyla pirinçlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra baharatlarını ekleyip 10 dakika dinlendirin. Kabak çiçeklerinin içine 1'er tatlı kaşığı içten koyup kenarlarını kapatın. Tencerede hafif uçları birbirine değecek şekilde dizin. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip porselen kapakla üzerini kapatın. Kısık ateşte pişirin.
ellerine sağlık.Nefis görünüyor...
YanıtlaSilSevgilerimle...
merhaba çok değişik bir tarif
YanıtlaSilmarmaristen sevgiler
selam,
YanıtlaSilİstanbul'da pazarlarda ya marketlerde bulabilirmiyim kabak çiçeğini ? Genelde Ege'ye özgü bir yemek olduğunu biliyorum.
Bu arada çok güzel görünüyor , ellerine sağlık.
sevgilerimle
arkadaşım ellerine sağlık bende çok severim çiçek dolmasını seninki de çok güzel olmuş.sevgiyle kal canikom.
YanıtlaSilyalnizkralice.blogspot.com
Ben hiç tatmadım bu lezzeti ama bu kadar kişi pişirirken yanılıyor olamazlar, eminim ki çok güzel bir tat..Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSil