10 adet milföy
250 gr kuşbaşı et
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
pulbiber,kekik,tuz
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Kuşbaşı etleri tavla zarı inceliğinde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Pişmesine yakın havuç ve soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ekleyin. Harcı soğutun. Yumuşamış milföylerin içine harcı paylaştırın. Dört kenarını birleştirip kapatıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
merak ettiğim lezzetlerden,güzel ve çıtır bir lezzete benziyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık.