11 Eylül 2008 Perşembe

SAKIZLI SÜTLAÇ



Bugün iftara sütlaç yaptık. Ama köy sütünden yapınca sütlaç daha lezzetli oluyor. İftardan sonra sütlaç hafif bir tatlı. Sütlaca nişasta eklemeyin. Pirincin kendi nişastasıyla pişirmeye çalışın. Böyle yapılan sütlaç daha lezzetli oluyor. Karadenizde sütlacı böyle pişiriyorlar. Tabiki damla sakızı ve vanilyayı biz kendimiz ekledik.

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp bir su bardağı suyla hafif haşlayın. Suyunu süzmeden üzerine sütü ekleyin. Pişmesine yakın içerisine toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı katın. Süt pirincin içinde özleşinceye kadar pişirin.

8 yorum:

  1. çok güzel görünüyorrr

    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. bayılırım:))) ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin diyorum. Ellerinize sağlık. Kediler ve Borani'nin resimleri ayrı güzel duruyor. Sevgiler ve saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Tatlı çok güzel görünüyor ama aşşağıdaki yemek daha da güzel:)
    Ellerine sağlık,hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık,köy sütünden farklı lezzet olduğuna inanıyorum.Köyde babaannemlerde yediklerimin tadı hep damağımda kalmıştır...

    YanıtlaSil
  6. çok şık olmuş ellerine sağlık...
    bende nişasta yerine pirinç unu koyarım..
    daha lezzetli oluyor...
    sevgiler...
    durulezzetler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım..bana verdiğin moral için tşk ederim çok saol tazenanem..
    Allah c.c. razı olsun..varlığınız yeter bana..ayrıca yazmadan çıkmak istemedim burda birbirimizden esinlenip çok şeyi paylaşıyoruz..birimizin yazdığını bakıyoruz herkes yazıyor..hiç önemli değil düşünme öyle..ayrıca yemek yada hobi ikiside güzel uğraşlar..benim hobiydi blogspota geçince tarif vermeye başladım..yazı yada örgülerimide ekliyorum bazen..
    gelelim sütlaça yemede iftara sakla olmuş.eline koluna sağlık yalandım şimdi:))) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Ne zamandır sütlaç canım çekiyordu, sen de harika yapmışsın.Ellerine sağlık!Hemen ben de yapıcam:)

    YanıtlaSil