7 Eylül 2008 Pazar

TAHİNLİ VE BÖĞÜRTLENLİ MUFFİN




İftarda tatlıyı yemeğin üzerine yiyince çay sade gitmiyor diyorsanız kek çayın yanında çok iyi gidiyor. Böğürtlenli muffin oldukça hafif lezzetli bir kek. Tahin miktarını isterseniz arttıra bilirsiniz. O zaman yağ miktarını biraz azaltmak gerekir. Tadı çok lezzetliydi biz hemen muffinleri bitirdik.

Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle 5 dakika çırpın. Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, tahin ve limon suyunu ekleyip sıvı malzemeleri karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. En son böğürtlenleri ekleyip bir iki kez karıştırın. Fazla karıştırmayın böğürtlenler dağılıyor. Silikon kalıbının içine kağıt koyup kek harcından koyun, önceden ısınmış fırında pişirin.

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. kurabiyesini yedim ama tahinli keki hiç denemedim..eminim lezzetli olmuştur zira öle gözüküyor..

    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. MERHABA TAZENANE'M..BEN TATLIMI YEMEDİM ÖNCE ÇAYIMI İÇECEĞİM..
    AMA YANINA SENİN KEKLERDEN ALIRIM..
    NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık nefis görünüyorlar.güzel yorumunuza çok teşekkür ediyorum.bu sayede tanışmış olduk.ziyaret ettiklerime eklendiniz şimdiden:)görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  5. evet tahin çok yakışıyor keke...

    ellerine sağlık..harika görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  6. Hmm,çok lezzetli görünüyor!En kısa zamanda yapıp tadına da bakmalıyım.Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil