Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle 5 dakika çırpın. Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, tahin ve limon suyunu ekleyip sıvı malzemeleri karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. En son böğürtlenleri ekleyip bir iki kez karıştırın. Fazla karıştırmayın böğürtlenler dağılıyor. Silikon kalıbının içine kağıt koyup kek harcından koyun, önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilkurabiyesini yedim ama tahinli keki hiç denemedim..eminim lezzetli olmuştur zira öle gözüküyor..
YanıtlaSilellerinize sağlık..
MERHABA TAZENANE'M..BEN TATLIMI YEMEDİM ÖNCE ÇAYIMI İÇECEĞİM..
YanıtlaSilAMA YANINA SENİN KEKLERDEN ALIRIM..
NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.
ellerinize sağlık nefis görünüyorlar.güzel yorumunuza çok teşekkür ediyorum.bu sayede tanışmış olduk.ziyaret ettiklerime eklendiniz şimdiden:)görüşmek üzere.
YanıtlaSilevet tahin çok yakışıyor keke...
YanıtlaSilellerine sağlık..harika görünüyorlar...
Hmm,çok lezzetli görünüyor!En kısa zamanda yapıp tadına da bakmalıyım.Ellerinize sağlık!
YanıtlaSil