19 Ekim 2008 Pazar

MISIR ÇORBASI



Malzemeler
2 çorba kasesi taze barbunya
5-6 tane taze mısır
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kasesi yoğurt
tuz
yeterince su
Yapılışı
Mısır ve barbunyayı yeterince suyla ayrı ayrı tencerelerde haşlayıp süzün. Mısırları bıçak yardımıyla tanelere ayırın. Mısır ve barbunyayı bir tencerede karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kaynatın. Ocaktan almanıza yakın üzerine kızdırılmış tereyağ dökün. Kaselere aldıktan sonra yoğurt ilavesiyle servis yapın.

2 yorum:

  1. Bu tam annemin yaptigi corbadan. Karadenizde buna korgot corbasi derler...

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş..hiç görmemiştim böyle bir çorbayı..çok değişik güzel sağlıklı olmalı.

    YanıtlaSil