yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
yumurta sarısı (üzeri için)
içi için
250 gr kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ilık bir ortamda hamuru 1 saat dinlendirin. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymasını, tuzunu ve karabiberini katın. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mayalanan hamuru üçe bölün. Bir beze hamuru merdane yardımıyla inceltin. İç malzemeden hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Üç parmak enliliğinde parçalar kesin yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Hamurları yarım saat dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
CANIM HARİKASIN BAYILDIM BU BÖREĞE...BENDE SENİ SEVİYORUM...SANAL ARKADAŞIM...YÜREK HİSSEDER,,,:D
YanıtlaSilBu çöreğin biraz değişiğini ben de yapıyorum. Çok nefis oluyor, eline sağlık canım.
YanıtlaSilNaneciğim ellerine sağlık.ismi çok ilginç...görüntü şahane canım.afiyet olsun.güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgilerimle...
YanıtlaSilnefis görünüyorlar temizlik yapıordum mola verdimde acıkmıştım bi dilim göz hakkı için veririmisin nanecimm lütfennn:)))
YanıtlaSileline sağlık canım.benim de anneannem yapar bu böreği.çok severim...
YanıtlaSilAz önce yorum yazdım ama geldimi bilmiyorum bir sorun oldu eğer gelmediyse tekrar ellerine sağlık
YanıtlaSililk defa duydum bu diz çöreğini,nefiss görünüyor.
öpüyorum
coook guzel enfes olmus
YanıtlaSilellerine saglik canim
tarifini aldim sevgiler
Şunlara bak her biri bir baklava dilimi gibi. Mmmmmm.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilböregin adına bayıldım...ne güzel yakışmış.görüntüde adı gibi süper
YanıtlaSilgüzel görünüyor çocuklardan zamanım kalırsa deniyecegim
YanıtlaSilböyle bir böreği biliyorum ama adını bilmiyordum eğer doğruysa neden böyle demişler acaba
YanıtlaSilCanım bu nasıl bir börek tek kelime ile harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
www.takiperileri.blogcu.com
www.perilermutfakta.blogspot.com
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BLOGRAZZİ İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜRLER...İYİ DİLEKLERİN İÇİN SAĞOL CANIM BENİM...
YanıtlaSilNane'm eline, emeğine sağlık arkadaşım..Sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerine sağlık börekler süper gözüküyorlar. Ama adı niye diz böreği??? merak ettim doğrusu.
YanıtlaSilSevgilerle...
naneciğim çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilsevgiler cnm
ay çok güzel ellerine sağlık.ismi çok ilginç
YanıtlaSilNANECİM SEN BENİ FAVORİLERİNE EKLEMİŞSİN TEŞEKKÜR EDERİM AMA BEN SENİ EKLEYEMDİM YAPAMIYORUM AZ MÜSADE ÖĞRENİCEM YAVAŞ YAVAŞ:)
YanıtlaSileline sağlık canım afiyet olsun
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilMUTLU PAZARLAR
harıka nefıs gorunuyor canım ellerıne saglık sevgıler..
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilPazar kahvaltısında da harika olur sanki:) yakın zamanda sayfamda görürseniz saşırmayın...
YanıtlaSilEllerine saglik...Hazirda olsa da yesek diyorum... tskler...
YanıtlaSilmerhaba canım güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim ziyaretine geldim harika görünüyor börek ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar , leezeti olduğuna eminim , ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
çok güzel görünüyor emekli ve lezzetli...
YanıtlaSilsevgiler...
ismi ilginçmiş
YanıtlaSilgörüntü şahane ama :):)
ellerine sağlık cnm
Canım mayalı hamuru şekillemek benimde kolayıma gelir..Az şeker serpip tahinli yada haşhaşlıda yaparım..Ama bu şekilde yapınca diz çöreği diye hiç duymamıştım sayende öğrendim tşkler.
YanıtlaSilGÖRÜNTÜLERİNDEN NE KADAR LEZZETLİ OLDUKLARI ANLAŞILIYOR.NEFİSS.bU ARADA SİTENİZ ÇOK GÜZEL,TEBRİKLER.TAKİPTEYİMM :)
YanıtlaSil