Malzemeler
1 bütün tavuk
3-4 dilim ekmek içi1 bütün tavuk
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
ayrıca
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı
1 bütün tavuğu tuzlu suda haşlayın. Tavuğu elinizle ince ince tiftikleyin. Ufalanmış ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar bir iki kepçe tavuk suyu katın. Çerkez tavuğunu servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış kırmızıbiberli yağı gezdirip servis yapın.
hani kolay çerkez tavukları vardır ya bende onlardan yaparım.aslı bana hep zor gelmiştir.Ellerne saglık canım.iyi hafta sonları diliyorum
YanıtlaSilhımmm nefis ellerine saglık balım...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok nefis,ellerine sağlık..Canım çekti inan...Sevgiler..
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık çokk severim sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilEnfes bir görüntü, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSüper yine yaaa..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilben hiç denemedim ve yapmamıştım bi deneyim bakalım ...tazenanenin çerkes tavuğunu:))
YanıtlaSilEllerin dert görmesin wallla.Yine harika ne diyeyim olsa da yesek:)iyi hafta sonları...
YanıtlaSilEfendim;gerçekten mükemmel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sizlere afiyet olsun.Bizede iyi seyirler:)Kolay gelsin...Sevgi ve saygılarımla.
YanıtlaSilbunuda deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım benim, gerçekten çok güzel görünüyor. :)
YanıtlaSilAma, bunun gerçek tarifini ben annemden sorayım sana yazarım. Çünkü, çerkez tavuğu daha farklı baharatla yapılıyor. Üstüne dökücek yağ da, ceviz yağı olursa daha güzel olur. Cevizleri ezip yağı çıkarılıyor. Cevizi sosun içine katılıyor. Yağı da, servis sırasında üstüne gezdiriliyor.
Çerkez yemeği olunca, dayanamadım. Canım, aslında her zaman yorum yapmak isterim, ama yemek konusunda pek iyi olmadığım için yorumda bulunmuyorum.
Görüşürüz canım, sevgiyle kal... :))
Nasıl severim bir bilsen...
YanıtlaSilBirde yapmaya üşenmesem :)))
Ellerine sağlık canım...
hıc yemedım .tadı nasıl acaba
YanıtlaSilÇerkez tavuğunu ilk kez sakaryada bir arkadaşımın annanesi yapmıştı tadı harikaydı. Birdahada yiyemedim zaten. Ellerine sağlık Nane'cim. İçli köftelerde harika gözüküyorlar. İyi bir haftasonu geçirmen dileğiyle...
YanıtlaSilcanım nefis görünüyor,birşey ititraf edeyimmi ben daha çerkez yavuğu yemedim cesaret edipte yapmadım ama senin çerkez tavuğun iştahımı kabarttı en kısa zamanda denemeliyim sevgiler mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilhep denemek istedigim bişide kıs tembellikmi desem anlamdımya neyse afiyet olsun
YanıtlaSiliyi akşamlar canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten çok güzel gözüküyorr...
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgilerle:))
çok severim bende bu lezzeti.ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilÇerkez tavuğu çok sevdiğim bir yiyecek.İnan resimde görünce yutkundum.Çok güzel görünüyor eline sağlık.Birde renkli olmasıda çok güzel.Yemekte renklilik önemli...
YanıtlaSilSevgi ve sağlıkla kal
nefis görünüyor ayrıca içli köfteyede bayıldım ellerine sağlık canım hoşcakal
YanıtlaSilcevizle tavuğun buluştuğu an:))
YanıtlaSilsüperr
CESARET EDİPTE YAPABİLECEĞİM BİR LEZZET DEĞİL ELLERİNİE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSil