1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
2 yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
yarım çay bardağı su
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Unu bir kaba alın üzerine kabartma tozunu ekleyin. İçerisine yoğurt, yumurta, sıvıyağı ekleyip yoğurun. Hamur sert olursa su ekleyip kıvamını ayarlayın. Hamurdan bir parça üzerine bütün bir yufka açma için ayırın. Kalan hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri yarım saat dinlendirin. Bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yumuşatılmış yağ sürerek üst üste koyun. 20 yağlanmış bezeyi bir defada açın. Bir tepsi büyüklüğüne gelen hamura kalan yağdan biraz sürüp sıkı bir rulo yapın. Ruloyu 3'e bölerek buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamurlar dik bir şekilde üzerine basılarak yassıtılır. Tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine biraz daha margarin sürülüp pudra şekeri ekilip tepsiye yayın. Diğer iki hamurada aynı işlemi uygulayın. En üstüne ayırdığınız hamuru ince bir şekilde açılıp kapak yapılır. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan böreği küçük kareler şeklinde dilimleyip bolca pudra şekeri serpin.
çok sevdiğim bir börek yani tatlı börek diyelim ama yapmasını bilmiyordum çok merak ediyorum evde yapılırsa nasıl olur diye tarifi aldım denyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilbörek ve pudra şkeri tatlı bir börek dimi?
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım görütü süper...
YanıtlaSilNe kadar güzel bir görüntüüü.en çok severim,ama bu börek açma işini beceremediğim için deneyemiyorum.Aslında açmayı hiç denemedim.Cesaretimde yok.Bir gün cesaretimi toplayıp açmayı denersem hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık.Sizlere afiyet olsun...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Naneciğim çıtır çıtır olduğunu tahmin ettiğim nefis bir tarif vermişsin.Ellerine sağlık.Denenmesi gereken bişey bence.
YanıtlaSilSebilay.
TAM DA KALBİMDEN VURDUN VALLA. ŞU ANDA YAPAMIYCAM AMA EVİMİN TAM KARŞISINDA BİR KÜRT BÖREKÇİSİ VAR. AZ SONRA ORADAYIM. SENİNKİLER KADAR GÜZEL OLMASA DA İDARE EDİCEZ ŞİMDİLİK. İLK BOŞ VAKTİMDE DE DENEYECEĞİM. ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok zahmetli bir börek yapmışsın. Enfes görünüyor.
YanıtlaSilne kadar işlemli ve ne enteresan bir börek pudra şekerli filan...
YanıtlaSilama lezzeti çok güzeldir sanırsam :)
tatlım ya küçükken her pazar babam gider alırdı yerdik o gunleri anımsadım birden :)
YanıtlaSilellerine saglık tatlım
sevgiler
Güzel bir tarif..
YanıtlaSilSevgiler
nefis görünüyor cnm ellerine emeklerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
bilirim nefisdir..
YanıtlaSilEnfes görünüyor.Daha önce hiç yemedim bu böreği ama eminim çok lezzetlidir.Sıcaklar olmasa mutfağa girer denerdim ama...Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilMERHABA İLK DEFA DUYDUĞUM BİR BÖREK ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilBiz bu böreği çok severiz bilhassa kahvaltılarda akşama kadar tok kalınır bizim evdeki adı tuğla börek:)tarife pek sevindim canım
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık çok güzel gözüküyor buradan.sevgiler..
Bu böreği çok seviyorum ama hiç denem cesareti gösteremedim :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
canım arkadasım çok teşekur ederim bana bakıyormus da etıketler ben görmuyormusum yardımın için tekrar sağol ,iyi akşamlar sevgıler...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Zahmetli bir börekmiş hakikaten. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilKolay iş değildir bu kürt böreğini yapmak ellerinize sağlık çok nefiss görünüyor afiyet bal şeker olsun sevgiler..
YanıtlaSilne kadar zor bir börekmiş.ama zahmetine değiyor galiba.ellerine sağlık..
YanıtlaSilBu tepsiyi alıp işyerime götürebilirmiyim.Çünkü çoğu zaman işyerinde sabah kahvaltısında yediğimiz bir börek bu
YanıtlaSilEllerine sağlık
cok degisik bir börek olmus
YanıtlaSililk defa duydum tadinida merak ettim dogrusu ellerine saglik sevgiler
İşte en sevdiğim börek canım ellerine
YanıtlaSilsağlık harikaolmuş sevgiler...
Hımmm, nefis görünüyor,ellerine sağlık, tadı da öyledir eminim, ama hiç tatmadım bu tatlı böreği daha önce,denemenin tam sırası sanırım..:))
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum.Pudra şekeri ve börek.Leziz görünüyor.
YanıtlaSilsağol varol.
hiç duymamıştım,
YanıtlaSilellerinize sağlık
yapmayı en çok istediğim böreklerden biri kürt böreği tam tarifini bulduğuma sevindim inşAllah debeneyecğim..ellerine sağlık ne güzel olmuş..
YanıtlaSilkurt boregi tarifi ariyordum ve senin sitende buldum. O kadar lezzetli gorunuyor ki insan hemen yemek istiyor. Ancak biraz yagli galiba. Normalde de yagli oldugunu biliyorum ama bu kadar yag kullanildigini bilmiyordum. :( Ellerine saglik canim
YanıtlaSildenedim...butun gun ugrastim, ve tarifi harfiyen yaptim..hic bir eksik yapmadan.Yaklasik 45 dakika pisirdim. Pistikce kurudu, ustu de daha cok kraker gibi oldu.. maalesef ki bir turlu benim Istanbuldaki borekcilerden bildigim kurt boregi gibi olmadi....kuru birsey oldu, neden??? Lutfen yardim edin?
YanıtlaSilTam olarak aynı tadı yakalayamayız. Gerçek kürt böreğini evde yapamayız. Ama bizim börekte gerçekten güzel oldu. Üzeri biraz kıtır olmuştu bizimkinin. Sizinki fırın ayarından ötürü olabilir. Yağı az kullandıysanız olabilir. Kürt böreği biraz çok yağlı bir börektir.
YanıtlaSilEv yapımı kürt böreğinde dışarıda satılanlar gibi tam tadı yakalayamayız. Ama bizim yaptığımız kürt böreğide gerçekten çok lezzetliydi.
Bu borek Istanbulda asagi yukari herkes tarafindan yenmistir. Borekcilerin harici birde disarida seyyar satilcilarda satiliyor, cok lezzetlidir, ben sahsen asagi yukari hergun yerdim, birde sicacik taptaze olursa lezzeti bambaska oluyor. Yanlis anlasilmasin bu borek digerleri gibi illa sicak olmasina gerek yok, tuzlu degildir ayrica pudra sekeride bambaska bir tat verir. Yiyecek herkese afiyet seker olsun. saygilarla.
YanıtlaSilbu tarif için çok teşekkür ederim denedim ve gerçekten çok güzel oldu pudra şekeri de çok yakışıyor ellerine sağlık paylaştığın için ayrıca teşekkürler
YanıtlaSil