Malzemeler
2 su bardağı pirinç2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım kg taze fasulye
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci tuzlu kaynar suda 20 dakika bekletin. Fasulyeleri bir parmak enliliğinde parçalara kesin. Kaynar suda fasulyeleri yarı yarıya pişinceye kadar haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri katın. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Haşlanmış fasulyeleri, tuzunu ve karabiberini katın. Sıcak suyunu ekleyip pişirin.
Taze Nane beni mahvettin yaa o kadar çok severimki dibleyi anlatamam..Ve diyetteyimm.Ellerine sağlık...
YanıtlaSililk defa duydum bu tarıfı.elıne saglık canım.
YanıtlaSilNanecim ellerin dert görmesin, çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler..
harika görünüyor ellerine sağlık cnm mutlu haftasonları
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.kekcafe
YanıtlaSilÇok ilginçç ama görüntü harika fasulyeyide pilavıda çok severim mutlaka denemek lazım:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hayırlı cumalar...
hayırlı cumalar kardeşim,
YanıtlaSililginç bir yemek olmuş,
bu yemeğe taze fasulyeli pirinç pilavı da diyebiliriz zannederim,ellerine sağlık.
değişik tatmadığım bir lezzet.nefis görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimi bırakıyorum
ilk defa gördüm hiç yemedim merak ettim ellerine sağlık en kısa zamanda denemek isterim
YanıtlaSilbir kez denemiştim ben bu pilavı ama adını bilmiyordum,bezelye yerien fasulye katmıştım demekki varmış böyle bir pilav,eline sağlık harika görüyor...
YanıtlaSilBAK BUNU MUTLAKA DENEYECEGİM ELLERİNE SAGLIK TATLIM
YanıtlaSilSEVGİLER
BU ARADA PİKNİKTE GÖRÜŞCEZ DEMİ :)
ellerine sağlık:)
YanıtlaSilgiresunlu bir arkadaşımın elinden yemiştim ilk defa.ama bayılmıştım.kendim yapmadım hiç ama yapayım.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok değişik hiç denemediğim bir lezzet,denemem lazım,sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel olur. Bayılırım bu yemeğe. Karadenizli bir arkadaşım sayesinde tanışmıştım bu lezzetle. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSildaha önce hiç duymadığım bir yemek canım ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilfasulyeler iyice çıksın denerim mutlaka..sevgiler arkadaşıma
NANECİGİM NEFİS GORUNUYOR CANİM ELLERİNE SAGLİK FASULYE DİBLESİNİ BENDE DENEMİSTİM COK BEGENDİK
YanıtlaSilSEVGİLERRR.
Ellerine saglik.....
YanıtlaSilSevgilerimle.....
canım uzun zamandır uğrayamıyorum kusuruma bakma ev topluyorum temmuzda taşınma işi var toplama işi bitince hemen bi tatil ardından yeni ev ve yeni tariflerle gelicem buarada çok güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık çok öpüyorum..görüşürüz..
YanıtlaSilwww.missgibi.blogcu.com
Karadenizliyim fasulye diblesi yaparım.Gerçekden çok güzel oluyor.Seninkide güzel gözüküyor.
YanıtlaSilEline sağlık.
İyi akşamlar.
çok ilgimi çekti vallahi bu tarif.
YanıtlaSildaha neler öğreneceğim sayenizde:))
elleriniz dert görmesin
eline saglik canim... bizim karadeniz yoresinin en meshur yemeklerindendir dible... hafta sonunguzel gecsin canim.. medinem
YanıtlaSilnanem ellerıne saglık guzel bır tarıff afıyet olsun sizede kelebek kozası blogun yenı sanırım henuz kayıt yok orayamı taşınıyorsun canım
YanıtlaSilYöresel yemekler yayınladığında biraz bilgi versen çok güzel olur bence.;)
YanıtlaSilEllerine sağlık nanecim,mutlu haftasonları..
Selam taze nane, canim bloguma virus girdi simdilik bu http://anneminkiziyim-maharetler.blogspot.com/ blogumdan yaziyorum, sevgiler....
YanıtlaSil