Malzemeler
4 adet patlican
250 gr kıyma4 adet patlican
1 tane soğan
1 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
yenibahar
kekik
Yapılışı
Patlicanların saplarını kesip alacalı soyun. Kabuklu kısmı alta gelicek şekilde düz bir zemine dizin. Alacalı kısımlarına bıçakla aralıklı olarak verev kesikler atın. Kıymayı bir kaba alın, üzerine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarmısak, tuz ve baharatlarını ekleyin. 1 kahve fincanı suda açtığınız salçayı da harca ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri patlicanların kesik yerlerine yerleştirin. Tencerede 2 tatlı kaşığı salçayı sıvıyağında biraz çevirin. Patlicanları üzerine dizip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
Patlıcanlar kızarmıyor heralde degil mi? Ellerine saglık.
YanıtlaSildaha dün akşam iftarda bunun nasıl yapılacağından konuştuk:) hemen yazıyorum tarifi:)
YanıtlaSilYine harika bir lezzetle görüntüyle karşı karşıyız hmmm patlıcan olup ta lezzetli olmazmı güzel ellerine sağlık yakın zamanda deneyeceğim sevgiyle kal...
YanıtlaSilPatlicanlar kızarmıyor.
YanıtlaSilÇok hafif bir yemek.
patlıcana bayılırım . bu da çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilHmmmm. Cookk guzel.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık kebap falan bayılırım o tarz yemeklere eminim çoı leziz olmuştur göründüğü gbi hayırlı iftarlar sevgiler canım
YanıtlaSilDört gün evvel yaptım, aldım tepsiyi iftara beş kala bir tel. doğruca annemlere gittik..Âni değişiklikler yapmayı severim..
YanıtlaSilBu kebaba "Cartlak kebabı" diyen yöreler de var. Tepsinin ortasını boş bırakıp dilimlenmiş bol domates koyup, fırında pişiriyorum ben.Tüm fırın yemekleri gibi hafif olması lezzetini tercih ettiriyor.
Ellerine sağlık hamarat kardeşim.
Nurlu iftarlar..
(Bu arada, Elif ve senin sayende yarın Ziron yapıyorum nihayet..(= Değişiklik isteyene biçilmiş kaftan bloglarınız..)
Ben bunun adını dizme patlıcan olarak biliyordum demekki kazan kebabıymış...Ellerine sağlık,sık sık yaparım bende,çok severiz...
YanıtlaSilPATLICAN YEMEĞİ GÜZEL OLMAZMI.HARİKADIR MUTLAKA ELLERİNE SAĞLIK.KEKCAFE.......
YanıtlaSilTencere yemekleri daha hafif,daha sağlıklı oluyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKebap nefis olmuş arkadaşım eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilgerçekten çok hafif oluyor eline sağlık şifalar olsun
YanıtlaSilçok güzel oluyor bu yemek yahu, ama biz buna tepsi kebabı diyoruz, doğru veya yanlış bilemem:)bildiğim birşey var ki; çok hoş bir yemek...
YanıtlaSilsüper görünüyor
YanıtlaSilellerie sağlık
Aman Allah'ım o nasıl bir letafet,nasıl bir şahanelik.Ellerine sağlık...
YanıtlaSil