13 Eylül 2009 Pazar

KAZAN KEBABI



Malzemeler
4 adet patlican
250 gr kıyma
1 tane soğan
1 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
yenibahar
kekik
Yapılışı
Patlicanların saplarını kesip alacalı soyun. Kabuklu kısmı alta gelicek şekilde düz bir zemine dizin. Alacalı kısımlarına bıçakla aralıklı olarak verev kesikler atın. Kıymayı bir kaba alın, üzerine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarmısak, tuz ve baharatlarını ekleyin. 1 kahve fincanı suda açtığınız salçayı da harca ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri patlicanların kesik yerlerine yerleştirin. Tencerede 2 tatlı kaşığı salçayı sıvıyağında biraz çevirin. Patlicanları üzerine dizip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.

16 yorum:

  1. Patlıcanlar kızarmıyor heralde degil mi? Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. daha dün akşam iftarda bunun nasıl yapılacağından konuştuk:) hemen yazıyorum tarifi:)

    YanıtlaSil
  3. Yine harika bir lezzetle görüntüyle karşı karşıyız hmmm patlıcan olup ta lezzetli olmazmı güzel ellerine sağlık yakın zamanda deneyeceğim sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  4. Patlicanlar kızarmıyor.
    Çok hafif bir yemek.

    YanıtlaSil
  5. patlıcana bayılırım . bu da çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık kebap falan bayılırım o tarz yemeklere eminim çoı leziz olmuştur göründüğü gbi hayırlı iftarlar sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. Dört gün evvel yaptım, aldım tepsiyi iftara beş kala bir tel. doğruca annemlere gittik..Âni değişiklikler yapmayı severim..
    Bu kebaba "Cartlak kebabı" diyen yöreler de var. Tepsinin ortasını boş bırakıp dilimlenmiş bol domates koyup, fırında pişiriyorum ben.Tüm fırın yemekleri gibi hafif olması lezzetini tercih ettiriyor.

    Ellerine sağlık hamarat kardeşim.
    Nurlu iftarlar..

    (Bu arada, Elif ve senin sayende yarın Ziron yapıyorum nihayet..(= Değişiklik isteyene biçilmiş kaftan bloglarınız..)

    YanıtlaSil
  8. Ben bunun adını dizme patlıcan olarak biliyordum demekki kazan kebabıymış...Ellerine sağlık,sık sık yaparım bende,çok severiz...

    YanıtlaSil
  9. PATLICAN YEMEĞİ GÜZEL OLMAZMI.HARİKADIR MUTLAKA ELLERİNE SAĞLIK.KEKCAFE.......

    YanıtlaSil
  10. Tencere yemekleri daha hafif,daha sağlıklı oluyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Kebap nefis olmuş arkadaşım eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. gerçekten çok hafif oluyor eline sağlık şifalar olsun

    YanıtlaSil
  13. çok güzel oluyor bu yemek yahu, ama biz buna tepsi kebabı diyoruz, doğru veya yanlış bilemem:)bildiğim birşey var ki; çok hoş bir yemek...

    YanıtlaSil
  14. süper görünüyor
    ellerie sağlık

    YanıtlaSil
  15. Aman Allah'ım o nasıl bir letafet,nasıl bir şahanelik.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil