1 çorba kasesi sade erişte
1 çorba kasesi domatesli erişte
1 çorba kasesi ıspanaklı erişte
1 çorba kasesi rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
Yapılışı
Erişteleri tuzlu suda haşlayın. Keş peynirini ikiye bölün. Yarısını 1 çorba kaşığı tereyağda kavurun. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağda cevizleri kavurun. Haşladığınız eriştenin üçte birini servis tabağına yayın. Üzerine keşten serpip, kızdırılmış tereyağlı cevizden yayın. Üzerine tekrar erişteden yayın. Aynı işlemi uygulayın. En üzerine erişteyi yaydıktan sonra kavurduğunuz keşi serpin.
Diğer keşli erişte tarifi için ;
Kesli-makarna
Eriştenin yapılışı için ;
Erişte
harika!!
YanıtlaSilellerine sağlık!
görüntüsü 10 üzerinden 10 :) tadı da eminim güzeldir ellerine sağlık...
YanıtlaSilHamarat hatun erişteye bayılırım.Benimde var yayınlanmayı bekleyen erişte tarifim:)
YanıtlaSilellerine sağlık...
keşli erişte ben en sevidigim tariflerdendir.ellerine saglık.
YanıtlaSileline sağlık canım ben keşi çok merak ediyorum hiç tatmadım bir gün belki kısmet olur tatmak sevgilerle...
YanıtlaSilcanım kardeşim:) ellerine sağlık çok güzel olmuş..bende arkadaşta yedim ve tarif almış ve yapmıştım benimki güzel olmadı nedenini şimdi anladım ben keşi bilmiyordum ısmarlama boludan getirttim çok tuzluymuş ee bide mantı tuzlu oldu hiç güzel lezzet yoktu ...keşi kavurmamıştım..ben ank da nerde bulabilirimki güzel keşi yardımcı olurmusun sevgiler kardeşim :)ahsabindunyasi
YanıtlaSil