Malzemeler
1 tane küçük karnabahar2 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
su
tuz
galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Karnabaharı büyük parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra kızartıcağınız büyüklüklerde kesin. Unu bir kaseye alıp suyla birlikte açın. Tuz ve yumurtaları katıp çırpın. Karnabaharları önce bulamaça daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
enfes görünüyor canım. çok severim karnıbahar kızartmasını.
YanıtlaSilellerine sağlık:)
Canım ellerine sağlık bizim evdede çok sevilir öpüyorum...
YanıtlaSilÇok severim...ellerine sağlık
YanıtlaSilbu lezzeti iyi bilirim.eline saglık canım.nefis görünüyor.sevgilerle
YanıtlaSilNanem,çok severim karnabahar kızartmasını ama nedense pek yapmıyoruz..Sanırım benden başka seveni yok..))Ellerine sağlık canım,çokkk nefis görünüyor..Kocamn öpüyorum yanaklarından..Sevgilerle..
YanıtlaSilAnnemin çok sık yaptığı bizimde çok severek yediğimiz bir yemek.Elinize yüreğinize sağlık.Mine
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIK MÜCVER GİBİ OLMUŞ
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım, her ne kadar olanlar karşısında boğazım düğümlendiyse de bunları görünce iştahlanmamak elde değil, Allah ağız tadıyla yememizi nasip etsin.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilişte bu tutmayın beni çok seviyorum bu tadı..
YanıtlaSilbirde üzerine yogurt off tutmayın sakın beni..
Sevgili taze nane evimizde karnıbaharın yemeği yenmez ancak kızartmasını çok seviyoruz. Galete unu ile denememiştim. Sayenizde öğrendim ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...
Offf canım ya en sevdiğim kızartma,ellerine sağlık....
YanıtlaSilhımmm çok severim karnıbahar kızartmasını,özellikle üzerinede sarımsaklı yoğurt oldumu bütün tabağı siler süpürürüm :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
biz ailecek bayılıyoruz buna.ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık en sevdiim kızartma kış gelsin diye bekliyorumm o dereceee:))
YanıtlaSilEllerine sağlık, ben sadece galeta unu ile yapıyordum.Deniyeceğim..
YanıtlaSilolsada yesem sımdı :)
YanıtlaSilben karnabaharın yemeğini sevmem ama kızartmasına bayılırım .
YanıtlaSilBu karnıbaharlara bayılıyorum ben :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,bende mimin var almaya geliver :)
yok böyle bir lezzet nasılda canım çekt şimdi karnabaharın hertürlü versiyonunu severim...
YanıtlaSilkarnibaharin en cok bu seklini seviyorum, bana cocukluk günlerimi hatirlatiyor, yengem yapardi hep...
YanıtlaSilnefis olmus, ellerine saglik canim
Ellerinize sağlık.Ben kızartıp yoğurt döküyorum öylede güzel oluyor
YanıtlaSiltam bir kış lezzeti nefis olmuş eline sağlık
YanıtlaSilah ah bayılırım karnıbaharın kızartmasına üzerinede sarımsaklı yoğurt tamamdır:))
YanıtlaSilellerine salık canım çıtır çıtır görünüyor
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Ben de bu tadı çok seviyorum.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık harika olmuş ben sodayla karışım yapıp öyle kızartıyorum o şekildede dene derim
YanıtlaSiltarif bende var canım
sevgiylekal
canım çok severim geçen gün yine yaptım karnıbaharı ama fırında farklı bir sosla yakında ekleyeceğim inşallah
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilÇok faydalıdır ve ben çok severim canım
YanıtlaSilHayallah hangisine yorum bırakacağımı bilemedim. Piruhi deyince anneannemi anımsadım, karnabahar kızartmasını da çocukken çok severdim. Neler hatırlattın bana komşum!
YanıtlaSil