500 gr un
1 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar su
ayrıca
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
nane
toz kırmızıbiber
Yapılışı
Un, su, tuz ve yumurta ile sertçe bir hamur yoğurun. İki bezeye ayırın. Oklava yardımıyla açın. Kare parçalar kesin. Ortalarına süzme yoğurt koyup üçgen şeklinde kapatın.
Tuzlu suda haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış tereyağlı naneli tozbiberi döküp servis yapın.
ilk görüyorum ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilarkadaşım neler yaptın yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık canım ..iyi pazarlar..
YanıtlaSildaha önce söyledigim gibi senin tarflerine bayılıyorum.degişik tatlar oluyor hepside.ellerine saglık.
YanıtlaSilismi çok ilginç geldi yöresel bir yemek sanırım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık,
YanıtlaSilçocukluğumun unutulmayacak tatlarından biri. Babam anneme hep kıymalı içli malzeme kullandırarak yaptırırdı.
Bizde adı biraz farklı, Kundurma diyoruz kendisine..
sevgiler
Canım arkadaşım ellerine sağlık valla çok güzel olmuşa benziyor.Çok değişik bir tarif ama kızarmış tereyağının kokusunu duyar gibiyim :))
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun size.
Sevgiler
ellerine sağlık kilo almama garantisi varsa hemen yapayım. canım içindeki yoğur kesilip çökelek gibimi oluyor pişince?
YanıtlaSilDöktürmüşsün yine canım. Nefis bir yemek bu. Eline koluna sağlık canım.
YanıtlaSilİyi pazarlar
sevgiler
Canım,
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık.
e yoğurtlu halini hiç tatmadım ellerine sağlık vallahi bilmediğin yemek yok
YanıtlaSildeğişik birşeymiş ilk defa duydum denicem paylaşım için çok teşekkürler.
YanıtlaSilTadini merak ettigim denemek istedigim bir tarif
YanıtlaSilellerine saglik cok guzel gorunuyor
Sevgiler
Çok hamaratsın vallahi.Yine bir başka lezzet.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilİLK DEFA GÖRDÜM BU TARİFİ HERHALDE YÖRESEL ELLERİNE SAGLIK
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilçok ilginç bir tarif, görüntüsü iştah açıcı, ellerine sağlık..
FARKLI BİR LEZZET AMA BİR OKADARDA LEZİZ GÖRÜNÜYOR BEN HİÇBİR HAMUR İŞİNE HAYIR DİYEMEM ASLA ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER...
ooo süper canım ya ellerine sağlkık....
YanıtlaSilEminim çok lezzetlidir ama.Yapmaya çok üşenirim:( Ellerine sağlık.
YanıtlaSilgünaydınlar arkadşım her şey gönlünce olsun sevgiler
YanıtlaSilAyy çok nefis görünüyor,mutlaka denemeli ellerin dert görmesin canım..
YanıtlaSilımmhh..çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilhamilelere dikkat yazısı as...nefis görünüyor..ellerine sağlık canım...
mmm ellerine sağlık.nefiss görünüyor.değişik geldi bana.sevgiler
YanıtlaSilenfes birşey bu. ilk defa duydum. mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilhımm harika olmuş mantı gibi off cok canım cekti...
YanıtlaSilHer zamanki gibi nefis ve değişik bir yemek yapmışsın. Hiç duymadım bu yemeği. Ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL OLMUS
YanıtlaSililk defa duyuyorum nekadar değişik ellerine sağlık keşke tadabilme imkanım olsa eminim harikadır...
YanıtlaSilnefis görünüyor uzun zaman oldu yemeyeli:) ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar diliyorum.
YanıtlaSilCanım ne kadar değişik bir tarifmiş bu, ilk defa görüyorum ve çok hoşuma gitti.
YanıtlaSilMantının yoğurdu bu tarifte iç malzemesi olmuş adeta. Eminim çok lezzetlidir.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler.
aslı
Selam piruhiyi gerçekten çok merak ediyorum tarifinle yapmaya çalışacam ellerine sağlık canım
YanıtlaSilResim görüntü harika insanın canı çekiyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbunu hiç duymamıştım!
YanıtlaSilama eminim çok lezzetlidir
ellerine sağlık
Çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNe güzel olmuş. Piruhi'yi görünce aklıma hıngel geldi. Patatesli yapıyoruz biz. Ama eminim buda çok güzeldir. Hamurişi seven biri olarak deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBence çok dğişik bir şey bu!
YanıtlaSilne değişikmiş bu adıda kendide :)
YanıtlaSilmerhaba arkadasım,guzel tarıfler eklemıssın yıne,ellerıne saglık,kızımın bugun dogum gunu gelmısken bır ıkı tarıf aldım yapacagım.
YanıtlaSilbu ay eskılerı yenılemede evsahıplıgı yapıyorum,senı ve zıyaretcılerını beklıyorum,sevgıler
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com
Ece süzme yoğurt pişince bir nevi çökelek gibi bir tat alıyor.
YanıtlaSilyemede yanında yat harika bir yemek....
YanıtlaSiloff süper olmuş,en yakın zamanda deneyeceğim arkadaşım,herşey çok güzel,patates köfetsine de bayıldım,çoook sevgiler
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Tarifin adının Piruhi olduğnu bilmiyordum. Zaman zaman koyu süzme yoğurdumuz varsa yaparız, ama biz yoğurtlu hamur derdik artık adını öğrenmiş oldum...Ellerine sağlık... Sevgiyle kal...
YanıtlaSil