21 Mart 2010 Pazar

ELMALI BATON PASTA



 Tarifimi 56. P.D.Ç.E ev sahibesi lezizce ye gönderiyorum.
Malzemeler
5-6 tane elma
1 paket bötübör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
üzeri için
fındık, hindistan cevizi, antep fıstığı
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri ufak ufak kırıp elmaların içerisine katın. Toz şeker, tarçın ve cevizi katın elinizle karıştırın. İsterseniz elma ve bisküvi ilavesi yapabilirsiniz. Baton bir kalıba karışımı yayın. Üzerini streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Muhallebisi için sütü ocakta kaynatın. Kaynayan süte toz şekeri katın. Mısır nişastasının içine kakaoyu katıp karıştırın, çok az suyla inceltin. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtın. Kaynayıp katılaşmaya başlayan muhallebiyi 3-4 dakika daha pişirin. Vanilya ve margarini katıp ocaktan alın. Baton kalıptan elmalı pastayı bir tabağa ters çevirip çıkarın. Muhallebiyi üzerine dökün. Soğuduktan sonra süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

21 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş mutlu pazarlar kocaman
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. görüntü harika ama pişirmedenmi
    yani kararmazmı elma rendeleri
    görüntüye bittim resmen ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bugün elmalı tarifler görüyorum bloglarda ne güzel ensevdiğim hafif lezzetler.çok güZel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK:)olsa ne yen irdi:)ama yapacak vaktim yok.çok güzel görünüyor emin tadıda öledir.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. canım pasta harika ellerine sağlık ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerıne saglık canım cok guzele benzıyor .Sevgıler benden sana..

    YanıtlaSil
  7. hımmmm çok leziz görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik arkadasim,harikasin..

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. üzerine puding dökmeden servis etmiştim ben. böylesi daha gösterişli:)
    ellerine sağlık tazenane

    YanıtlaSil
  11. Ellerine emeğine sağlık canım harika görünüyor.Tarif için teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Canım pasta nefis,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. Elmaları pişirmeden yapıyorsun. Hemen rendeleyip bisküviyi katıp yaparsan elmalar kararmaz.

    YanıtlaSil
  14. Çok beğendim kızım için deneyeceğim.Bayılacak:)))

    YanıtlaSil
  15. tadı çok güzele benziyor..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  16. ilk kez görüyorum bu tarifi ama çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize saglik.... Her daim severek yedigim bir lezzet... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. nartanesiefem23 Mart 2010 08:06

    PASTA NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  19. Canım nasıl yumuşacık bir görüntü ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil