Malzemeler
5-6 tane elma
5-6 tane elma
1 paket bötübör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
üzeri için
fındık, hindistan cevizi, antep fıstığı
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri ufak ufak kırıp elmaların içerisine katın. Toz şeker, tarçın ve cevizi katın elinizle karıştırın. İsterseniz elma ve bisküvi ilavesi yapabilirsiniz. Baton bir kalıba karışımı yayın. Üzerini streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Muhallebisi için sütü ocakta kaynatın. Kaynayan süte toz şekeri katın. Mısır nişastasının içine kakaoyu katıp karıştırın, çok az suyla inceltin. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtın. Kaynayıp katılaşmaya başlayan muhallebiyi 3-4 dakika daha pişirin. Vanilya ve margarini katıp ocaktan alın. Baton kalıptan elmalı pastayı bir tabağa ters çevirip çıkarın. Muhallebiyi üzerine dökün. Soğuduktan sonra süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Canım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş mutlu pazarlar kocaman
YanıtlaSilöpüyorum...
görüntü harika ama pişirmedenmi
YanıtlaSilyani kararmazmı elma rendeleri
görüntüye bittim resmen ellerine sağlık canım
enfes gözüküyor
YanıtlaSilbugün elmalı tarifler görüyorum bloglarda ne güzel ensevdiğim hafif lezzetler.çok güZel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK:)olsa ne yen irdi:)ama yapacak vaktim yok.çok güzel görünüyor emin tadıda öledir.sevgiler..
YanıtlaSilcanım pasta harika ellerine sağlık ..sevgiler..
YanıtlaSilEllerıne saglık canım cok guzele benzıyor .Sevgıler benden sana..
YanıtlaSilhımmmm çok leziz görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim,harikasin..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
üzerine puding dökmeden servis etmiştim ben. böylesi daha gösterişli:)
YanıtlaSilellerine sağlık tazenane
çok severim ...
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım harika görünüyor.Tarif için teşekkür ederim.Sevgiler.
YanıtlaSilCanım pasta nefis,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilElmaları pişirmeden yapıyorsun. Hemen rendeleyip bisküviyi katıp yaparsan elmalar kararmaz.
YanıtlaSilÇok beğendim kızım için deneyeceğim.Bayılacak:)))
YanıtlaSiltadı çok güzele benziyor..ellerine sağlık canım...
YanıtlaSililk kez görüyorum bu tarifi ama çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerinize saglik.... Her daim severek yedigim bir lezzet... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
YanıtlaSilPASTA NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilCanım nasıl yumuşacık bir görüntü ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSil