150 gr tereyağ
1 tane yumurta (sarısı üzeri için)
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı haşhaş
alabildiği kadar un
içi için
peynir
zeytin
üzeri için
çörek otu
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde hamuru merdaneyle açın. Kare parçalar çıkarın. İçlerine peynir ve zeytin koyun. Sadece iki ucunu birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Çok nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilGünaydin canim bende hassli kurabiye yaptim pisti oldun.Ellerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilhaşhaşlı lezzetler çok güzel oluyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHaşhaş çok ssevdiğim bir tat afyon nokuluna bayılırım bu yüzden:)) ellerine sağlık canım nefis duruyorlar...
YanıtlaSilYanında bır bardak cay nefıs kurabıyeler nasıl guzel olurdu
YanıtlaSilAfıyet olsun canım
Sevgıler
ellerine sağlık bende yaparım haşhaşlı kurabiyeleri afiyetle bereketli olur inş. sevgilerimle..
YanıtlaSil