Malzemeler
450 gr haribo marshmallow4 yemek kaşığı su
900 gr pudra şekeri
bir çimdik tuz
ayrıca
margarin
Yapılışı
Marsmallow şekeri cam bir kaseye koyun. Orta ateşte benmari usulü marshmallow şekerleri eritin. Şekerleri çok fazla eritmeyin, aşırı sıcaktan kaçının ve içine su kaçırmayın. Eriyen şekere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını katıp karıştırın. Yoğurucağınız kabın dibine bolca pudra şekeri dökün. Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın. Kalan pudra şekerinide gerektikçe ekleyip elinize yapışmıcak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Şeker hamurunu top haline getirin. Üzerine margarin sürüp streç filmle iyice kaplayın. 1 gün beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında şeker hamurunu bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Şeker hamurunu kullanmadan önce iyice yoğurun. Kırılgan yapısı elastik bir hal alıcaktır. Gıda boyasıyla renklendirip istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Haribo Marsmallow'u ben Bim marketten aldım.
Şeker hamuru tarifi için Ayşe Yaman'a teşekkür ederim.
eline sağlk ne güzel rengarenk hamurlar bende yapmıştım evdekiler tadını sevmeyince bende pastayı kaplamıyorum sadece süslemede kullanıyorum
YanıtlaSilcanım iyi pazarlar..sevgiler..
YanıtlaSilArkadaşım marshmallow şekeri nereden temin edebiliriz?
YanıtlaSilHaribo marshmallow'u BİM marketlerinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Diğer marketlerdede artık satılıyor.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.... Ben de bu tarifi biliyorum ama ALmanya`da satilan tüm Marsmallowlar domuz kemiginden hazirlaniyor, bu yüzden alamiyorum. Anlasilan Türkiye`den torba torba getirecegiz.... Ayrica kurabiylerin ve dolman da harika olmus... Afiyetler olsun, sevgilerimle,
YanıtlaSilbenimde uzun zamandır denemek istediğim bir hamur tarfiydi bu ellerinize sağlık en kısa zamnda deniycem...
YanıtlaSilnihayet çok net marshmallow eritip kullanma tarifi
YanıtlaSilmarshmallow şekerden şeker hamuru tarif farklı geldi
YanıtlaSil