15 Ağustos 2010 Pazar

ÇÖMLEK KEBABI



Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet patlican
3 tane soğan
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
6 adet milföy
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp dana etleri suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Patlicanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Kavrulan etlere yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika pişirin. Sırasıyla biberi, patlicanı, domatesi ve salçayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın. Üzerini milföy hamurlarıyla kapatın. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

15 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık.İftar sofraları için zengin bir ana yemek..Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık enfes görünüyor.
    Tatlı ramazanlar ..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  4. canım ne kadar lezzetli görünüyor bu böyle.ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık nefisss olmuştur.Afiyet olsun.Hayırlı ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık.nefis gözüküyo .hiç yemedim ama eminim güzeldir.hayırlı iftarlar olsun.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık.OLSADA YESEM DİCEM.sEVGİLER BIRAKTIM:)

    YanıtlaSil
  8. HARIKA GORUNUYOR AFIYET OLSUN CANIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  9. canım şahane bir sunum ve lezzetli bir görüntü.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. çok severim,ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  11. canım ne güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Selam,

    İlginç bir tarif olmuş. Ellerine sağlık.
    Hayırlı ramazanlar*

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık canım harika görünüyor..

    YanıtlaSil