Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
5 adet sivri biber500 gr dana kuşbaşı
2 adet domates
2 adet patlican
3 tane soğan
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
6 adet milföy
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp dana etleri suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Patlicanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Kavrulan etlere yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika pişirin. Sırasıyla biberi, patlicanı, domatesi ve salçayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın. Üzerini milföy hamurlarıyla kapatın. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık.İftar sofraları için zengin bir ana yemek..Teşekkürler
YanıtlaSilEllerinize sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilTatlı ramazanlar ..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgilerrr
canım ne kadar lezzetli görünüyor bu böyle.ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefisss olmuştur.Afiyet olsun.Hayırlı ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSileline sağlık.nefis gözüküyo .hiç yemedim ama eminim güzeldir.hayırlı iftarlar olsun.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.OLSADA YESEM DİCEM.sEVGİLER BIRAKTIM:)
YanıtlaSilHARIKA GORUNUYOR AFIYET OLSUN CANIM
YanıtlaSilSEVGILER
canım şahane bir sunum ve lezzetli bir görüntü.ellerine sağlık
YanıtlaSilElerinize sağlık, Sevgiler.
YanıtlaSilçok severim,ellerinize sağlık....
YanıtlaSilcanım ne güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlıkkk
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilİlginç bir tarif olmuş. Ellerine sağlık.
Hayırlı ramazanlar*
eline sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSil