Malzemeler
3 tane patlican
300 gr kuşbaşı et3 tane patlican
2 tane domates
2 tane biber
1 tane soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup 4'e bölün. Tuzlu suda bekletin. Sıvıyağda kızartın. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Eti sıvıyağda kavurun. Sırasıyla, soğanı, biberi ve domatesi ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını katıp et soteyi hazırlayın. Tereyağı kızdırıp süzdürdüğünüz pirinçleri katıp tuzunu ekleyip kavurun. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Kek kalıbının kenarlarına patlicanları dizin. Pilavı döküp kalan patlicanları pilavın üzerine kapatın. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına et soteyi doldurun.
Ellerine sağlık arkadaşım.Afiyet olsun.Hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilellerine sağlık canım.hayırlı Ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSilNe güzel bir görüntü,çok ta leziz olduğuna eminim,ellerine kollarına sağlık,sevgilerrrrr....
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım nefis olmuş
YanıtlaSilhayırlı iftarlar
Cok Guzel.....This looks very good!!!
YanıtlaSilellerine saglik hayirli ramazanlar dilerim
YanıtlaSilNefis görünümlü bir pilav olmus. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık pilavın nefis görünüyor hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilTam bir şölen olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntüsü var pilavın.Eminim tadı da harikadır.Çok güzel tariflerle donatmışsın blogu,herşey önce göze hitap ediyor..Senden öğrenicem çok şey var :) eline,emeğine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba ,nasıl hoş bir blog bu böyle..tarifleriniz çok güzel..ellerinize sağlık..hangi postu okuyacağımı şaşırdım...davet pilavı muhteşem görünüyor..bakarken karnım acıktı..sizi takipteyim..tanışmaya banada beklerim..sevgiler nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSiltarifleriniz mükemmel, harikalar yaratmışssınız. pilav süper görünüyor elinize, emeğinize sağlık...
YanıtlaSil