12 Ağustos 2010 Perşembe

DAVET PİLAVI



Malzemeler
3 tane patlican
300 gr kuşbaşı et
2 tane domates
2 tane biber
1 tane soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup 4'e bölün. Tuzlu suda bekletin. Sıvıyağda kızartın. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Eti sıvıyağda kavurun. Sırasıyla, soğanı, biberi ve domatesi ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını katıp et soteyi hazırlayın. Tereyağı kızdırıp süzdürdüğünüz pirinçleri katıp tuzunu ekleyip kavurun. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Kek kalıbının kenarlarına patlicanları dizin. Pilavı döküp kalan patlicanları pilavın üzerine kapatın. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına et soteyi doldurun.

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım.Afiyet olsun.Hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir görüntü,çok ta leziz olduğuna eminim,ellerine kollarına sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş
    hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  5. Cok Guzel.....This looks very good!!!

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik hayirli ramazanlar dilerim

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünümlü bir pilav olmus. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık pilavın nefis görünüyor hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  9. Tam bir şölen olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Muhteşem bir görüntüsü var pilavın.Eminim tadı da harikadır.Çok güzel tariflerle donatmışsın blogu,herşey önce göze hitap ediyor..Senden öğrenicem çok şey var :) eline,emeğine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ,nasıl hoş bir blog bu böyle..tarifleriniz çok güzel..ellerinize sağlık..hangi postu okuyacağımı şaşırdım...davet pilavı muhteşem görünüyor..bakarken karnım acıktı..sizi takipteyim..tanışmaya banada beklerim..sevgiler nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. tarifleriniz mükemmel, harikalar yaratmışssınız. pilav süper görünüyor elinize, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil