2-3 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sirke
2 kafa sarımsak
sıvıyağ
Yapılışı
Sivribiberleri bütün olarak kızgın sıvıyağda kızartın. İlk önce süzgece alıp fazla yağını biraz süzdürün. Sarımsakların kabuklarını soyun. Büyük bir tencereye kızarmış biberleri, sarımsakları, sirkeyi ve tuzu koyun. 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kavanozlara doldurun. Kalan sirkeli suyu paylaştırıp ağzını sıkıca kapatın. 2-3 hafta içinde kullanabilirsiniz.
Tursuyu yapamadan yer bitiririm ben o kizarmis biberleri. Daha once yemedim bu tursudan ama guzel gorunuyorlar. Denemek lazim.
YanıtlaSildeneyeceğim sonrada sizinle paylaşacağım
YanıtlaSilRahmetli babanem yapardı bu turşuyu çok çok güzel olurdu,şimdi yazınızı okurken ağzımın suyu aktı,kokusu da burnumun ucuna kadar geldi,elinize sağlık .
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok beğendim mutlaka deneyeceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilHiç denemedim, yedim..Çok lezzetli bir turşu, ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Yapacağım zaman rehberim olacaksın,şimdiden teşekkürlerrr..Öptüm.....
YanıtlaSilİlk kez kızartılarak yapılan bir turşu duydum. Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ciddi ciddi ağzım sulandı :) Sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
YanıtlaSilÇok değişik geldi, deneyeceğim, ellerine sağlık, öyle leziz görünüyor ki:)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık hiç yemedim ve arnavut turşusunuda duymamıştım yapmak istiyorum ama sirkeli su demişsiniz ama tarifte sirkeli suyun miktarını göremedim acaba tarifte eksiklikmi var
YanıtlaSilGüloanne tarifte bir yanlışlık yok.
YanıtlaSilSirkeli su demem, biberleri kavanozlara paylaştırdıktan sonra tencerenin dibinde kalan sıvı. Yani biberin yağı,sirke, tencerenin dibinde kalan su.
Onun haricinde su konulmuyor.
Güzel görünüyor,denemek lazım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSil