16 Eylül 2010 Perşembe

ARNAVUT TURŞUSU



 Malzemeler
3 kilo sivri biber
2-3 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sirke
2 kafa sarımsak
sıvıyağ
Yapılışı
Sivribiberleri bütün olarak kızgın sıvıyağda kızartın. İlk önce süzgece alıp fazla yağını biraz süzdürün. Sarımsakların kabuklarını soyun. Büyük bir tencereye kızarmış biberleri, sarımsakları, sirkeyi ve tuzu koyun. 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kavanozlara doldurun. Kalan sirkeli suyu paylaştırıp ağzını sıkıca kapatın. 2-3 hafta içinde kullanabilirsiniz.


11 yorum:

  1. Tursuyu yapamadan yer bitiririm ben o kizarmis biberleri. Daha once yemedim bu tursudan ama guzel gorunuyorlar. Denemek lazim.

    YanıtlaSil
  2. deneyeceğim sonrada sizinle paylaşacağım

    YanıtlaSil
  3. Rahmetli babanem yapardı bu turşuyu çok çok güzel olurdu,şimdi yazınızı okurken ağzımın suyu aktı,kokusu da burnumun ucuna kadar geldi,elinize sağlık .

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Çok beğendim mutlaka deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hiç denemedim, yedim..Çok lezzetli bir turşu, ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Yapacağım zaman rehberim olacaksın,şimdiden teşekkürlerrr..Öptüm.....

    YanıtlaSil
  6. İlk kez kızartılarak yapılan bir turşu duydum. Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ciddi ciddi ağzım sulandı :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik geldi, deneyeceğim, ellerine sağlık, öyle leziz görünüyor ki:)

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık hiç yemedim ve arnavut turşusunuda duymamıştım yapmak istiyorum ama sirkeli su demişsiniz ama tarifte sirkeli suyun miktarını göremedim acaba tarifte eksiklikmi var

    YanıtlaSil
  9. Güloanne tarifte bir yanlışlık yok.
    Sirkeli su demem, biberleri kavanozlara paylaştırdıktan sonra tencerenin dibinde kalan sıvı. Yani biberin yağı,sirke, tencerenin dibinde kalan su.
    Onun haricinde su konulmuyor.

    YanıtlaSil
  10. Güzel görünüyor,denemek lazım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil