Malzemeler
2 bağ kara lahana
2 bağ kara lahana
2 su bardağı mısır unu
ceviz büyüklüğünde kuyruk yağı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi barbunya
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Lahanayı ince ince doğrayıp kendi suyuyla haşlayın. Acı suyunu dök. Üzerine tekrar yeterince su ekleyip pişirin. Yumuşayınca barbunya ve kuyruk yağını ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını ve tuzunu ekleyin. Blenderde ezip mısır ununu ekleyin. Ocağa koyup tekrar 5-10 dakika kaynatın.
hiç yemedim acaba tadı nasıl diye merak ettim şimdi :))
YanıtlaSilgeçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
sevgiler
Yanınada illaki mısır ekmeği. Kuyruk yagı güzel ayarlanmalı.
YanıtlaSiluyyyy en sevduğum çorba habudur daaa
YanıtlaSilDolmasını çok sık yaparım ama çorbasını hiç denemedim... Pek de güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler.
off offfff yanında da mısır ekmeğiii nasılda güzel olurrrrr:)
YanıtlaSilellerine sağlıkkkkk
Canım; Beş yıl karadenizde yaşadım,tek alışamadığım kara lahana çorbasıdır.Seninki çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık,sevgimle öptüm....
YanıtlaSilEllerine saglik benim komsum trabzonlu sag olsun onlarda bir kac kez yemistim lezletli nesis bir corca öptüm canim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık karadeniz yöresinin bir lezzeti galiba . Sevgiler...
YanıtlaSilTiryakisine afiyet bal olsun:)
YanıtlaSilben pek yemesemde besleyici olduğu kesin:)
öpüyorum canım:)
değişik bir çorba olmuş eline sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş bir tabak aldım ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSil