8 Ekim 2010 Cuma

YER FISTIĞI EZMESİ KURABİYESİ



Malzemeler
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 dolu yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
150 gr yumuşak tereyağ
2 tane yumurta
1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı
alabildiği kadar un
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının içine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip elinizle yoğurun. Yer fıstıklarını elinizle kırın. Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kömbe kalıbının içine koyup elinizle bastırıp şekil verin. Ya da elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 yorum:

  1. Yerfıstığı ne de faydalı bir yiyecektir. Kurabiyeye de çok yakışıyor bir kez denemiştim. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Şikayetler sonunda sitedeki içerikleri kaldırmışlar,çatı katı(yanlış hatırlamıyorsam) mahkemeye vermiş galiba.Annem çok sever yer fıstığı onun için mutlaka denicem.Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. Nefiss gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize, emeğinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Enfes görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Cokk guzel olmus ellerinize saglik.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor.ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Yer fıstığıyla aramda derin bir sevda var :D
    ellerine sağlık nanem:)

    YanıtlaSil