1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 dolu yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
150 gr yumuşak tereyağ
2 tane yumurta
1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı
alabildiği kadar un
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının içine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip elinizle yoğurun. Yer fıstıklarını elinizle kırın. Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kömbe kalıbının içine koyup elinizle bastırıp şekil verin. Ya da elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Yerfıstığı ne de faydalı bir yiyecektir. Kurabiyeye de çok yakışıyor bir kez denemiştim. Elinize sağlık
YanıtlaSilŞikayetler sonunda sitedeki içerikleri kaldırmışlar,çatı katı(yanlış hatırlamıyorsam) mahkemeye vermiş galiba.Annem çok sever yer fıstığı onun için mutlaka denicem.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilNefiss gözüküyor,elinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCokk guzel olmus ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
harika görünüyor.ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilYer fıstığıyla aramda derin bir sevda var :D
YanıtlaSilellerine sağlık nanem:)