5 Kasım 2010 Cuma

KIRMA BÖREK

 



Malzemeler
4 adet yufka
1 çorba kasesi beyaz peynir
sosu için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
Yapılışı
1 yufkayı tezgaha yayın. Üzerine peynir serpin. Elinizle hafifçe büzdürün. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer malzemelerede aynı işlemi uygulayın. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üzerine dökün. Üzeri kızaranana kadar pişirin.

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor,afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı günler, çok leziz çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Bende yufka kaldığı zaman falan yaparım ,çok pratik ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık, çok sever ve sıkça yaparım bu böreği.

    YanıtlaSil
  5. Havuçlu kesme erişte çorbasını içtim, baktım arkasında birde bir güzel kırma börek gelmiş eee ondan da tatmamak olmaz deyip iki dilim de ondan yedim.. çok beğendim.. eline sağlık taze nanecik. Görüşmek üzere sevgilerimi bırakıyorum..Bize de buyur.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzelde kızarmış çayların yada yemeklerin yanında güzel gider selamlar

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Taze Nane, pratik ve lezzetli bir tarif sabah kahvaltılarında nefis olur ellerinize emeğinize sağlık.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık sevgili arkadaşım.inanılmaz derecede güzel ve lezzetli görünüyor.mintiden kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil