2 adet ekmek hamuru
100 gr yumuşamış margarin
1 çorba kasesi ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Ekmek hamurunu margarinle yoğurup 1 saat dinlendirin. Cevizi elinizle kırıp toz şekerle karıştırın. Hamurdan büyük bir parça koparıp elinizle açın, iç malzemeden serpip rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer malzemeyede aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarsı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.
ellerinize sağlık , bursa yöresinde yapılıyor diye biliyorum ama bu çörek o çörekmi acaba ? :)) hatta kına gecelerinde dağıtılıyor
YanıtlaSilbizim buranın haşhaşlı cevizli çöreğine benziyor.ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSiloooh nefisss, yanina birde cay varmi böyle keyif :) ellerine saglik canim..sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSileline sağlık hem pratik hem lezzetli
YanıtlaSileksik talmis tatlim yaninada mis gibi tavsan kani cayi demleyip beraberce keyfalin:)ellerine saglik sevgiler.
YanıtlaSilCevizli corek hic denemedim, ama guzel birseye benziyor. Ellerine saglik goruntu super!!
YanıtlaSilCanım çörekler nefiss görünüyor.
YanıtlaSilElerine sağlık
Sevgiler.
Çok pratik ve lezzetli bir tarif.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...
YanıtlaSilHemde cevizli harika.eline sağlık.
YanıtlaSilÇok pratik bir tarif denemek isterim.
YanıtlaSilSevgiler:)
ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık...çok güzel görünüyor...ceviz çok yakışıyor bu tür çöreklere..
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor sağlıkla kal..
YanıtlaSilŞule bu konuda hiç bilgim yok, bir şey yazmam doğru olmaz.
YanıtlaSil