14 Aralık 2010 Salı

CEVİZLİ ÇÖREK



Malzemeler
2 adet ekmek hamuru
100 gr yumuşamış margarin
1 çorba kasesi ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Ekmek hamurunu margarinle yoğurup 1 saat dinlendirin. Cevizi elinizle kırıp toz şekerle karıştırın. Hamurdan büyük bir parça koparıp elinizle açın, iç malzemeden serpip rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer malzemeyede aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarsı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık , bursa yöresinde yapılıyor diye biliyorum ama bu çörek o çörekmi acaba ? :)) hatta kına gecelerinde dağıtılıyor

    YanıtlaSil
  2. bizim buranın haşhaşlı cevizli çöreğine benziyor.ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. oooh nefisss, yanina birde cay varmi böyle keyif :) ellerine saglik canim..sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık hem pratik hem lezzetli

    YanıtlaSil
  5. eksik talmis tatlim yaninada mis gibi tavsan kani cayi demleyip beraberce keyfalin:)ellerine saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Cevizli corek hic denemedim, ama guzel birseye benziyor. Ellerine saglik goruntu super!!

    YanıtlaSil
  7. Canım çörekler nefiss görünüyor.
    Elerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çok pratik ve lezzetli bir tarif.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Hemde cevizli harika.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok pratik bir tarif denemek isterim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık...çok güzel görünüyor...ceviz çok yakışıyor bu tür çöreklere..

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık nefis görünüyor sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  13. Şule bu konuda hiç bilgim yok, bir şey yazmam doğru olmaz.

    YanıtlaSil