1 tavuk göğsü
3 tane soğan
4 tane patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Patatesleri halka halka doğrayıp kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve karabiberi katıp, tavuk etlerini ilave edin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda bademleri kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Pirici ekleyip tuzunu katıp biraz kavurun. Tavuk suyunu ekleyip pişirin. Sırasıyla borcama önce patatesi sonra tavuklu harcı en son pilavı yerleştirin. Üzerini folyo ile örtüp. Kızgın fırında 5 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın.
aa biz buna maklube diyoruz. çok oldu yapmayalı ve yemeyeli. ellerinize sağlık
YanıtlaSilNanemmm,bu super bir pilav olmuş canım..Afiyet şeker olsun sizlere..Benim için de 1 kaşık yeseydin bari..))Öpüyorum en kocamanından mis kokulummm..)
YanıtlaSiltavuk patates ve pilav.yenmezmi arkadaşım bu üçlü.ellerine sağlık süper olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilYemede yanında yat tadında olmuş bu yemek. Bomba gibi. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilçok değişik maklubeyi biliyorum ama bu daha farklı geldi,ama çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilEn lezzetli üç lezzet bir arada :)) Ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilmmm harika olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsü cezbediyor elelrine sağlık....
YanıtlaSilMUHTEŞEM ÜÇLÜ....GÖRÜNTÜ SÜPER,ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSil