25 Ocak 2011 Salı

PATATESLİ PİLAV



Malzemeler
1 tavuk göğsü
3 tane soğan
4 tane patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Patatesleri halka halka doğrayıp kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve karabiberi katıp, tavuk etlerini ilave edin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda bademleri kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Pirici ekleyip tuzunu katıp biraz kavurun. Tavuk suyunu ekleyip pişirin. Sırasıyla borcama önce patatesi sonra tavuklu harcı en son pilavı yerleştirin. Üzerini folyo ile örtüp. Kızgın fırında 5 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın.

9 yorum:

  1. aa biz buna maklube diyoruz. çok oldu yapmayalı ve yemeyeli. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nanemmm,bu super bir pilav olmuş canım..Afiyet şeker olsun sizlere..Benim için de 1 kaşık yeseydin bari..))Öpüyorum en kocamanından mis kokulummm..)

    YanıtlaSil
  3. tavuk patates ve pilav.yenmezmi arkadaşım bu üçlü.ellerine sağlık süper olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yemede yanında yat tadında olmuş bu yemek. Bomba gibi. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. çok değişik maklubeyi biliyorum ama bu daha farklı geldi,ama çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. En lezzetli üç lezzet bir arada :)) Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  7. mmm harika olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsü cezbediyor elelrine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. MUHTEŞEM ÜÇLÜ....GÖRÜNTÜ SÜPER,ELLERİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil