Malzemeler
300 gr kiraz yaprağı
1 çorba kasesi yarma
tuz
3 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
ayrıca
4 tane soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Yarmaya su ve tuz katıp yoğurun. Kiraz yaprağını 1-2 dakika haşlayın. Yaprakların içine yarmalı harçtan koyup ince ince sarın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tabak kapatın.
Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Yoğurtlu karışıma 3-4 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Pişen dolmada su kalmışsa süzün. Yavaş yavaş yoğurdu ekleyip bir iki taşım kaynatın. Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Tabağa aldığınız yemeğin üzerine döküp, servis yapın.
Malatya yöresine ait bir yemektir.
Doğrusu böyle ilginç tarifler veren blog yazarı arkadaşları takdir ediyorum. Yoksa her pişirdiğini resimleyip paylaşmanın bir esprisi yok. Herkesin bildiği ve çok koalylıkla ulaşabildiği tarifler yerine, az bilinen, enteresan ve yöreleri kaynaştıran reçeteler çok değerli benim için. Yürekten kutluyor devamını bekliyorum. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.
YanıtlaSilbu
YanıtlaSilmalatya yemeği...enfestir..ama biz bulgur koyarız yaprağa
memleketimin köftesi.....tamda kiraz yaprağı zamanı bende bulsamda sarsam...ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilKiraz yaparağından sarma.... Hiç duymamıştım, ama neden olmasın, ıhlamur yaprağını duydum, denedim, güzeldi, bunu da deneyeceğim, bahçemde var, zaten kirazları benden önce kuşlar yiyiyor, bari yaprakları işe yarasın :) Teşekkürler...
YanıtlaSilCanım beni çok uzaklara götürdün ve rahmetli anacığımı hatırlattın bayılırım bu yemeğe annem taze fasulye yaprağındanda yapardı ahhh ahhh ellerine sağlık nefis olur bilirim
YanıtlaSilhakikaten mutfak sınır tanımıyormuş. kiraz yaprağı ince uzun değil midir? onun neresi sarılır? vallahi bravo diyorum. ellerinize sağlık
YanıtlaSilkiraz yaprağı derken kızılcık kirazı değildir herhalde bildiğimiz küpeli kiraz değilmi? :))
YanıtlaSilkiraz yaprağı derken bildiğimiz küpeli kiraz yaprağı değilmi, kızılcık kirası yaprağı olmaz herhalde yani küçüktür, yaa çok şaşırdım bu yemege, daha öncede fındık yaprağı sarması duymuştum, sarması yapılmayan meyve yaprağı yok galiba ne güzel :)))
YanıtlaSilKızılcık yaprağı sert ve acıdır sarmasıda zor olur. Ama fasulye, ıhlamur, fındık yaprağından yapılıyor. İnanılmaz lezzetli bir tarif.
YanıtlaSil